Power Purchase Agreement afsluiten: Stroomkr8 is jouw energiepartner

20 december 2022

Onlangs schreven we een artikel over de verschillende soorten Power Purchase Agreements waar onze Stroomkr8-adviseurs bij begeleiden. In dit artikel hebben we voornamelijk de onderwerpen de fysieke on-site, Sleeved en Virtual PPA’s behandeld. Ook hebben we de voor- en nadelen van deze verschillende PPA’s benoemd, naast de kansen die de verschillende opties bieden en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Vraag naar Power Purchase Agreements groeit exponentioneel

Echter, om een Power Purchase Agreement af te sluiten heb je natuurlijk wel een producent van energie (vaak is dit elektriciteit) nodig! Omdat de vraag naar PPA’s exponentieel toeneemt, zullen we in de komende jaren steeds vaker namens onze klanten (de verbruikers) uitvragen in de markt zetten om duurzame geproduceerde energie in te passen in energiecontracten.

Tevens zullen we voor onze producenten uitvragen in de markt zetten om afnemers van de duurzaam geproduceerde energie te vinden.

Stroomkr8 is jouw energiepartner

Wij werken namelijk in opdracht van zowel (grote) producenten en ontwikkelaars van duurzame energie als grote afnemers van energie, en zien voor ons dan ook een belangrijke rol om de energietransitie te versnellen door deze partijen bij elkaar te brengen. Wij werken echter niet als ‘tussenpersoon’ en zijn geen partij die op eigen naam energie inkoopt om het vervolgens met winst te verkopen aan een andere partij.

Wat wij wel doen, is een betrouwbaar verlengstuk zijn van jouw organisatie met kennis van deze materie. Dit zetten we in om het plan van jouw organisatie zo goed mogelijk in te vullen met de kansen die er liggen in de markt.

Power Purchase Agreement trajectbegeleiding

Mocht jij dus werken bij een grote verbruiker van energie en op zoek zijn naar een producent van duurzame energie, laat het ons weten. Dan kunnen we kijken of we je in contact kunnen brengen met een grote producent om een Power Purchase Agreement mee af te sluiten. Vanzelfsprekend begeleiden wij je graag in een dergelijk traject. We houden rekening met de financiering, structurering van de leveringsovereenkomsten en helpen bij het inkopen van volumes wanneer er geen duurzame energie beschikbaar is. Bijvoorbeeld op momenten dat de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Aan de andere kant, mocht jij een project aan het ontwikkelen zijn waar je duurzame energie mee wilt gaan produceren dan helpen wij ook graag om je te koppelen aan een grote verbruiker in ons adviesportfolio. In dit geval begeleiden wij uiteraard onze bestaande klanten, maar omdat wij een groot portfolio van afnemers hebben is de kans groot dat wij in contact zijn met afnemers die naar jou op zoek zijn.

Heb je deze materie volledig onder de knie en ben je gewoon op zoek naar een afnemer en/of producent of ontwikkelaar? Laat het dan ook gerust weten. Ook dan helpen we je uiteraard graag waar mogelijk.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil jij als producent, ontwikkelaar of grote afnemer (> 5.000.000 kWh verbruik per jaar) eens kennismaken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via hallo@stroomkr8.nl!

Stroomkr8. Altijd vooruit!

Heb je vragen? Wij helpen je graag op weg naar de beste keuze.

Wil jij invloed op je energie­verbruik?

Zakelijk energieadvies nodig? Bij ons vind je de Stroomkr8 die het beste past bij jouw situatie. Samen vinden we het beste antwoord op je energievraag!

Mendelweg 32, 2333 CS Leiden
Zuid-Holland

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden  |  Ontwerp & realisatie: MM