Power Purchase Agreements

Met Power Purchase Agreements (PPA's) weten we binnen Stroomkr8 wel raad. Wij zijn jouw persoonlijke adviseur bij het aangaan of afsluiten van een langdurige energie overeenkomst. Direct met een producent van duurzame energie met een windmolenpark of zonnepark bijvoorbeeld, zonder tussenpartij.

Of je nu bezig bent met het behalen van interne duurzaamheidsdoelstellingen, je graag onafhankelijk(er) wilt worden of heel bewust bezig bent met het reduceren van je SCOPE 1, 2 of 3 emissies. Het aangaan van een Power Purchase Agreement kent vele voordelen:

  • Je kunt lokaal, landelijk of pan-Europees energie inkopen of verkopen.
  • Mogelijkheid om bewust bezig te zijn met duurzaamheid en verduurzaming, om daarmee een aantoonbare bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en realiseren van meer duurzame productie.
  • Door directe inkoop of verkoop profiteer je mogelijk van financiële voordelen.
  • Je vermijdt risico’s door het elimineren van een traditionele tussenpartij.

Toch zijn we ons ervan bewust dat het lastige materie is. En dan komen wij in beeld. Onze Stroomkr8 adviseurs kennen de markt aan zowel de productie als verbruikskant. We voeren een PPA-assessment uit die je verbruiksprofielen in kaart brengen, brengen structuur aan en geven strategisch advies. Ook begeleiden we bij het opstellen en tekenen van de leveringsovereenkomst. Stroomkr8 maakt complexe materie begrijpelijk.

Als jouw persoonlijke adviseur creëren wij inzicht in extreem complexe situaties.”

Energie inkoop & verkoop

Zowel bij energie inkoop als verkoop kan het aantrekkelijk zijn om een Power Purchase Agreement aan te gaan. Voor de kopende partij is lokaal energie inkopen zonder traditionele tussenpartij bijvoorbeeld financieel en duurzaam interessant. En als eigenaar van een windpark of zonnepark wil je graag energie verkopen, maar ken je misschien de juiste wegen of mogelijkheden niet. Want ieder bedrijf en iedere afnemer heeft een ander verbruiksprofiel en dus een andere behoefte.

Stroomkr8 maakt situaties inzichtelijk met de juiste cijfers en adviseert. Juist deze details zorgen ervoor dat we samen de best mogelijke deal sluiten, volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften. Natuurlijk wijzen we je ook op eventuele risico’s en creëren we bewustwording.

Omdat wij werken voor zowel afnemers als producenten van (duurzame) energie, staan wij in nauw contact met verschillende partijen. Op onze PPA marktplaats pagina kun je ons bestaande aanbod vinden op het gebied van Power Purchase Agreements.

Stroomkr8 is jouw onafhankelijke energiepartner. Altijd vooruit!

Chanan Schouten

Chanan Schouten: Managing Consultant PPA's

Vragen? Ik sta voor je klaar.

Mendelweg 32
2333 CS Leiden
Zuid-Holland

085 - 00 69 929

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden  |  Ontwerp & realisatie: MM