Dit was Green Data Center Conference

18 oktober 2023

Jasper tijdens Green Data Center Conference over PPA's

Op woensdag 11 oktober vond de Green Data Center Conference (en Vak Fiberdag) plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is de jaarlijkse bijeenkomst van datacenters en stakeholders omtrent duurzaamheid en efficiëntie binnen de datacenterbranche. 

Al jaren zijn de Green Data Center Conference en de Fiber Vakdag toonaangevende evenementen binnen de digitale sector. De conferentie trok meer dan 600 enthousiaste bezoekers. De dag stond in het teken van netwerken, kennis delen, duurzaamheid en innovaties. Wij van Stroomkr8, Dutch Data Center Association partner,  waren aanwezig om onze kennis te delen over (nieuwe) energie. Met een leuke sportieve verrassing.

Race Simulator Green Data Center Conference

Stroomkr8 en Dutch Data Center Association

Stroomkr8 is hoofdpartner van de Dutch Data Center Association. DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. Zij verbinden maar liefst 93% van de marktleidende datacenters in Nederland.

“Met deze partnership willen we vanuit ons expertise een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de Nederlandse datacentervoorziening. Zowel aan de kant van de verduurzaming, door bijvoorbeeld onze kennis over PPA’s in te zetten, als aan de kant van het verlagen van kosten en inspelen op ontwikkelingen op de energiemarkten om datadiensten betaalbaar te houden. Zeker in de huidige marktomstandigheden waarbij energieprijzen een groot onderdeel zijn van de kostprijs is dit geen overbodige luxe.

In DDA hebben we een partij gevonden die vanuit haar eigen expertise al veel doet voor een aantal van onze datacenter klanten. Ook op dat vlak zijn we dus een goede match," aldus Jasper Mattijssen.

Gadgets Green Data Center Conference

Knipoog naar snelheid

Bij Stroomkr8 proberen we dingen altijd net even anders te doen dan anders. Gewoon deelnemen aan een beurs is er voor ons dan ook niet bij. Met een kleine knipoog naar de snelheid van data hebben we bezoekers uitgedaagd een rondje te doen op onze Formule 1 race simulator. In drie volledige rondes op Zandvoort proberen de snelste tijd neer te zetten!

De racestoel was de gehele dag drukbezet. Van overmoedigheid en eindigen in de grindbak tot het neerzetten van mooie nieuwe snelste tijden. De race simulator bleek een groot succes en een opening voor vele mooie en inzichtvolle gesprekken!

Race Simulator Stroomkr8

Breakout sessie Power Purchase Agreements Jasper Mattijssen

Tijdens het evenement konden ook de gehele dag interessante breakout sessies gevolgd worden. Zo spraken Kees Verhoeven en Queeny Rajkowski over de race tegen de klok op het gebied van digitalisering. Ook sprak Dr. ir. Martien Visser, manager Corporate Strategy bij de Gasunie en professor aan de Hanzehogeschool, over zijn visie op de huidige energiemarkt.

Onze eigen Jasper Mattijssen, eigenaar van Stroomkr8, sprak over de do's en dont's op het gebied van Power Purchase Agreements. In de goed gevulde grote zaal nam hij de bezoekers mee in de wereld van PPA's. Stroomkr8 maakt de PPA markt inzichtelijk met de juiste cijfers en adviseert. De zaal rolde met een aantal mooie inzichten op zak zo de afsluitende borrel in.

Een geslaagde dag wat ons betreft! Wij bedanken onze partners, leveranciers en de (nieuwe) contacten die wij gesproken en gezien hebben.

Jasper tijdens Green Data Center Conference over PPA's

Wij zijn Stroomkr8

Wil je meer weten over wat Stroomkr8 voor jouw bedrijfvoering kan betekenen? Of ben je benieuwd naar alle Power Purchase Agreement in's en out's die Jasper besproken heeft tijdens zijn sessie?

Neem dan contact met ons op via: hallo@stroomkr8.nl.

Stroomkr8. Altijd vooruit!

Heb je vragen? Wij helpen je graag op weg naar de beste keuze.

Wil jij invloed op je energie­verbruik?

Zakelijk energieadvies nodig? Bij ons vind je de Stroomkr8 die het beste past bij jouw situatie. Samen vinden we het beste antwoord op je energievraag!

Mendelweg 32, 2333 CS Leiden
Zuid-Holland

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden  |  Ontwerp & realisatie: MM