Heb jij voldoende inzicht in de energiemarkt? 

14 MEI 2024

Negatieve prijzen zon

Voor voldoende inzicht heb je data nodig. Dat betekent dat je niet alleen de ‘koppen’ moet lezen… Zo kenden de energiemarkten vorige week een beperkte liquiditeit en volatiliteit. Een vlakke, zijwaartse prijsgrafiek was het gevolg!

Dit effect zien we vaker in periodes met meerdere vrije dagen (zoals een Hemelvaart-weekend). De fundamentele factoren bleven relatief stabiel, ook als gevolg van afnemend onderhoud in Noorwegen.

Wat echter sterk opviel is dat we nu al bijna een week lang zien dat ’s middags de uren tussen 13:00 en 16:00 uur negatieve uurprijzen laten zien! Dat is heel bijzonder en toont wellicht de weg die voor ons ligt. Onderstaande afbeelding geeft de gemiddelde prijs per uur over de verschillende maanden weer.

Data Stroomkr8
Bron: Entso-E, E-nalytics

Stroomkr8 helpt

En belangrijer nog, geeft deze ontwikkeling nieuwe kansen weer? Wat betekent deze ontwikkeling voor jullie fixatiestrategie, en meer in het bijzonder voor het al dan niet vastleggen van jullie prijzen voor de zomerkwartalen?

Wil je hier eens over van gedachten wisselen? Wil jij ook toegang tot een dataset die je meer inzicht geeft? Neem contact met ons op via hallo@stroomkr8.nl

Heb je vragen? Wij helpen je graag op weg naar de beste keuze.

Wil jij invloed op je energie­verbruik?

Zakelijk energieadvies nodig? Bij ons vind je de Stroomkr8 die het beste past bij jouw situatie. Samen vinden we het beste antwoord op je energievraag!

Mendelweg 32, 2333 CS Leiden
Zuid-Holland

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden  |  Ontwerp & realisatie: MM