Power Purchase Agreement: tender Zonnepark Winterzon

14 februari 2024

Zonnepark Winterzon, gelegen in Uitgeest, is tot stand gekomen dankzij een initiatief van de lokale energie coöperatie DUEC (Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie U.A.) en de Cooperatieve WindEnergie Vereniging Kennemerwind U.A.

Verschillende grondeigenaren in de Limmerkoog, aan de noordzijde van Uitgeest, stellen 10,5 hectare van hun grond beschikbaar om Zonnepark Winterzon te realiseren.

De beoogde startdatum van de PPA is 01-01-2025.

Winterzon is op zoek naar een afnemer van haar zonnestroom voor de komende jaren. Het totale project is opgesplitst in vijf delen. Er zijn vier postcoderoos (SCE) projecten van ieder 500 kW (totaal dus 2 MW) waarvan de stroom zo veel mogelijk zal worden verkocht aan de participanten en burgers in en om Uitgeest. Daarnaast is er een project van ca 13 MWp op de rest van de grond, waarvoor een SDE++ subsidie is verkregen. De stroom die van dit deel komt staat nu ter beschikking voor een PPA. Het aansluitvermogen is tussen de 6,5 en 7,5 MW waardoor dit volume makkelijker inpasbaar is in je afnameprofiel.

Een van initiatiefnemers (Coöperatieve Windenergie Vereniging Kennemerwind U.A.) heeft nog twee andere projecten die eventueel (optioneel) kunnen worden toegevoegd aan deze PPA of waarvoor separaat een PPA kan worden afgesloten. Het gaat hierbij om twee productie-eenheden, te weten een zonneveld (jaarlijkse productie ca 4,5 GWh) en een negental kleine windturbines (jaarlijkse productie ca 1,4 GWh). Wanneer je een of beide additionele PPA’s ook wenst te contracteren dan vernemen wij dat graag in je reactie.

Het biedingsproces verloopt via onze PPA-experts. Bij iedere bieding wordt het volgende verwacht:

  • Een korte bedrijfsintroductie
  • Een concrete bieding per prijsstructuur waarin invulling wordt gegeven aan de gewenste biedingsstructuur. Het is mogelijk om een bieding te doen voor slechts 1 prijsstructuur. Onderaan de streep wordt de evaluatie gedaan op basis van de gegarandeerde meeropbrengsten ten opzichte van het SDE++ bedrag, uitgerekend in €/MWh.
  • Let op dat de bieding een helder beeld geeft van de gewenste contracttermijn en prijsstructuur. 

Winterzon zonnepark Stroomkr8

Bieden op Zonnepark Winterzon?

Heb je interesse? Neem via onderstaande button contact met ons op. Dan delen we de details met je en bespreken we de mogelijkheden. De contactpersoon voor deze aanvraag is Chanan Schouten.

Heb je vragen? Wij helpen je graag op weg naar de beste keuze.

Wil jij invloed op je energie­verbruik?

Zakelijk energieadvies nodig? Bij ons vind je de Stroomkr8 die het beste past bij jouw situatie. Samen vinden we het beste antwoord op je energievraag!

Mendelweg 32, 2333 CS Leiden
Zuid-Holland

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden |  Sitemap  |  Ontwerp & realisatie: MM