Flex & Grid

Netcongestie -wanneer de vraag naar transport van elektriciteit groter is dan de transportcapaciteit van het net- is een steeds groter wordend probleem. Dit vraagt om flexibiliteit in de markt. Stroomkr8 helpt met het bieden van slimme oplossingen en brengt advies uit. Daarnaast kan het flexibel omgaan met inkoop en verbruik van energie je mooie financiële voordelen opleveren.

Flexibility, ook wel flexibiliteit in het Nederlands of flex genoemd, maakt dat energieverbruikers de mogelijkheid krijgen om vraag of aanbod aan te passen. Wanneer er meer flexibiliteit in de markt aanwezig is zorgt dit voor een efficiënter gebruik van het net. Het energiesysteem duurzaam, betrouwbaar en uiteindelijk ook betaalbaar houden is hier het uitgangspunt.

Stroomkr8 helpt bij de inzet van flexibiliteit in de markt. Zo brengen we advies uit over het beter benutten van flexibele capaciteit in verbruik- of productieprocessen, adviseren we over toepassing van batterijen met bijbehorende verdienmodellen of andere manieren om innovatief met verbruik om te gaan.

Zorgen voor meer flexibiliteit kan op allerlei manieren: wij helpen je hierbij.”

Energieopslag via batterijen

Batterijen inzetten om energie op te slaan levert een belangrijke bijdrage aan flexibiliteit. Ook balanceert het vraag en aanbod. Je kunt op deze manier inspelen op het onvoorspelbare karakter van zonne- en windenergie. Ook ga je netcongestie bij gebruik van energieopslag met batterijen tegen.

Stroomkr8 adviseert 

Stroomkr8 is jouw partner als het gaat om het van invoeren van flexibiliteit in jouw bedrijfsvoering. Samen kijken we naar de mogelijkheden en brengen we je gedegen advies uit. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt. Dat is waar Stroomkr8 voor staat.

Eric Picard

Eric Picard: Managing Consultant Flex & Grid

Vragen? Ik sta voor je klaar.

Mendelweg 32, 2333 CS Leiden
Zuid-Holland

hallo@stroomkr8.nl

Stroomkr8!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en laat je informeren over onze innovatieve energie-oplossingen!

Aanmelden

© Stroomkr8  |  Cookieverklaring  |  Privacyverklaring |  Algemene voorwaarden  |  Ontwerp & realisatie: MM